egg-whites-meringue-foodglamour-popsicles,-ijsjes

Zelfgemaakte ijsjes of ‘popsicles’ zijn op dit moment weer een enorme trend. Ze zijn mooi om te presenteren, heerlijk voor de warme dagen en zonder suiker ook nog eens super healthy! Je kunt ze zo lekker maar ook gezond maken als je zelf wilt.

Ik zat de afgelopen dagen met het idee om meringue met aardbeien te gebruiken. Een gewaagde combinatie voor een ijsje. I love it! Het resultaat is verrassend en heerlijk geworden! Het aardbei-gedeelte is hard en wordt langzaam zachter naar het meringue gedeelte. Perfect voor het warme weer nu. De ijsjes zijn ontzettend laag in calorieën, bevatten geen suiker/gluten/lactose/vet en zijn simpel om te maken. Je hebt namelijk maar 3 ingrediënten nodig! Laten we beginnen.

Je hebt nodig: (voor ongeveer 8 ijsjes)

 • 2 verse eieren (alleen het eiwit)
 • 30 gr agavesiroop (of 40 gr. voor de ‘sweet tooths’)
 • 300 gram aardbeien

stawberries-eggs-meringueMateriaal:

 • Een weegschaal
 • Mixer en staafmixer
 • 4 kleine kommetjes
 • 2 grote kommen
 • ijsvormpjes
 • houten stokjes

popsicle-sticks-molds-diyWeeg en was de aardbeien goed. Ik laat de groene blaadjes altijd gewoon zitten. Niks mis mee : ) Pureer ze daarna met een staafmixer. strawberry-mixSplits de eieren zodat je twee eiwitten over hebt. Klop met een mixer daarna de twee eiwitten stijf met de agavesiroop, totdat je de kom ondersteboven kunt houden. egg-whites-meringue-foodglamour Pak 4 kommetjes. Dit is voor het ombre effect. (Je kunt de aardbeien en meringue ook gewoon mixen mocht je geen overgang willen). Giet nu een klein beetje aarbeienmix in het eerste bakje, iets meer in het volgende enzovoort. Hierbij hetzelfde met de opgeklopte eiwitten. Zodat er een kleurverloop ontstaat in de bakjes. (Zie foto). Laat wel genoeg pure aarbeienmix en meringue over.ombre-meringue-strawberry-foodglamourPak nu de ijsvormpjes erbij. Ik heb me suf gezocht naar goede ijsmallen, maar ik vind het assortiment in Nederland een beetje tegenvallen. Daarom heb ik mijn vormpjes zelf gemaakt van oude flesjes. molds-ice-pops,-popsicles,,-waterijsje,-ijsvormpjes Giet nu in de volgorde van donker naar licht de mix in de vormpjes. Probeer niet de randen te veel te raken. (Na elke laag kun je met een satéprikker de overgang een beetje meer blenden). Sluit af met de witte laag. ijsvormpjes Steek nu de stokjes in de ijsjes. (Mocht je geen stokjes in de winkel kunnen vinden, koop dan het goedkoopste pak dubbel-likker ijsjes. Die kun je voor ongeveer 0,70 cent kopen bij de Jumbo. Dan heb je 24 stokjes).popsicles-strawberry-meringue De stokjes blijven gewoon staan! : ) Handig. Zet de ijsjes nu voor 4 tot 6 uur  in de vriezer. Wanneer je ze eruit haalt, houdt alleen het roze gedeelte onder de warme kraan. Serveer ze meteen. Eet smakelijk! strawberry-meringue-ombre-popsicles,-ijsje,-foodglamour3

 

 

Foodglamour
Written by Foodglamour

  2 reacties

 1. Alise maart 1, 2016 at 11:17 PM Beantwoorden

  Mmmmmm die ga ik ook eens proberen, welke flesjes heb je hiervoor gebruikt

  Gr alise

 2. luca juni 20, 2018 at 7:58 PM Beantwoorden

  waar koop je deze ijsvormpjes?

Leave a Comment