geroosterde-kikkererwten,-recept,-chickpea's-roasted,-vegan,-foodglamour,-food-glamour,-gezonde-snack

Gezonde borrelnootjes! Lager in calorieën dan normale borrelsnacks en gezonder! Lekker pittig en licht knapperig maar zacht van binnen. De perfecte snack voor op de bank voor de tv. Maar ook heerlijk als glutenvrije en notenvrije vervanging voor croutons. Zo maak je ze!

Je hebt nodig:

  • Een pot/blik kikkererwten
  • cayennepeper, paprikapoeder, zout en rozemarijn
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten in een zeef. Schud er zo veel mogelijk vocht uit. Leg ze nu uit op een theedoek en droog ze zo veel mogelijk af met een andere theedoek. Hoe droger ze zijn, hoe krokanter ze worden. Als het zonnetje schijnt kun je ze ook op de theedoek in de zon leggen.

Leg de kikkererwten op een bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie. Kruid ze nu met zout, cayenne of chilipeper en zout. Zet de bakplaat in de oven.

geroosterde-kikkererwten,-recept,-chickpea's-roasted,-vegan,-foodglamour,-food-glamourNa 30 minuutjes zijn ze klaar! Serveer ze meteen. Als je ze niet krokant genoeg vind kun je de erwten nog even terugzetten in de oven. Eet smakelijk!
geroosterde-kikkererwten,-recept,-chickpea's-roasted,-vegan,-foodglamour,-food-glamour-2 geroosterde-kikkererwten,-recept,-chickpea's-roasted,-vegan,-foodglamour,-food-glamour,-2-2

Foodglamour
Written by Foodglamour

    1 reactie

  1. Ciska juni 8, 2022 at 4:10 PM Beantwoorden

    Hoelang kun je de ‘borrelnootjes’ bewaren?

Leave a Comment