buiten-slapen--sleeping-outside---foodglamour

Gisteren heb ik aangekondigd dat ik buiten zou slapen vannacht. Dat heb ik gedaan! Werd ik vanmorgen fris en fruitig wakken? Of zijn mijn tenen eraf gevroren? Lees snel verder..

Ik ben rond 12 uur naar bed gegaan, met vijf extra dekens en kopje thee. Ik had verwacht dat het best koud zou zijn maar uiteindelijk waren twee dekens genoeg. Ik viel meteen in slaap.

De volgende ochtend werd ik rond half 8 wakker (zonder wekker) van het ochtendlicht en de vogelgeluidjes. Zo wil ik best elke ochtend wakker worden! Ook had ik inderdaad het gevoel beter te hebben geademd vannacht. Ik begrijp nu dat buiten slapen heel goed is voor je neus en luchtwegen. De lucht is gewoon veel frisser dan binnen. Ook mijn hoofdpijn was er niet vanochtend! Conclusie:

  • Sliep ik beter?  Ja, duidelijk beter. Ik ben ook niet wakker geworden tussendoor. 
  • Merk ik verbetering in mijn luchtwegen/slijmvliezen? Ja!! Ik had niet verwacht dat ik zo’n duidelijk verschil zou merken. Mijn neus, keel en ogen zijn helemaal fris.
  • Hoe werd ik wakker en hoe laat werd ik wakker van de zon? Om half 8 werd ik wakker van de vogels en het licht. Ik werd echt super ontspannen en uitgerust wakker!
  • Is mijn hoofdpijn weg? Ja! 
  • Was het een goed idee? Jazeker! Voor af en toe wanneer het mooi weer is absoluut. Als het onder de 10 graden wordt ‘s nachts lijkt het me minder fijn om te doen. Ik ben inderdaad frisser wakker geworden, meer dan ik had verwacht. Voor de rest krijg je echt een soort avontuurlijk camping gevoel. Alsof je ergens in de Ardennen ligt. Ik ben trouwens niet opgegeten door muggen. Helemaal niet! Ik denk dat ik er nog een nachtje aan vast plak! : ) 

Een geslaagd experiment dus! Het is geen onzin dat dit positieve effecten op je gezondheid heeft. Ook leuk om met z’n tweeën te doen trouwens! Ooit wil ik dit eens op een dakterras boven op een dak doen. Dat lijkt me helemaal ultiem. Buiten slapen: Zeker doen!

foodglamour---buiten-slapen---night-lights---tent---garden

 

 

Foodglamour
Written by Foodglamour

Leave a Comment