paleo-snack-crackers

Ik mis af en toe gewoon echt wat krokante snacks in mijn eten. Nootjes geven me dan ook niet altijd voldoening. Dit recept is een uitkomst! Lekker simpel en binnen een half uurtje gemaakt.

Heerlijke crackers met rozemarijn en sesamzaadjes. Je kunt er van alles op doen zonder dat ze breken. Ook is dit een super lekkere snack voor tussendoor of lekker bij de borrel. Niemand heeft door dat er geen meel in zit! Elke cracker bevat ongeveer 35 calorieën maar zijn ook erg laag in koolhydraten. Ze geven je snel een verzadigd gevoel zonder je bloedsuiker onnodig te laten stijgen. Ik vind ze heerlijk met hummus, rosbief, zongedroogde tomaatjes, pesto e.d. Maar ze zijn ook super zonder beleg. Ik ga het met jullie delen!

Je hebt nodig: (voor ongeveer 18 crackers)

  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eiwitten
  • een theelepeltje zout
  • (rozemarijn en sesamzaadjes)

ingredienten-crackers-foodglamour-Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix nu de amandelmeel, de eiwitten en het zout door elkaar in een kom.
beslag-krackers-foodglamourKnip twee stukken bakpapier in de vorm van de bakplaat.bakpapierLeg een van de bakpapieren op het aanrecht en schep hier het deeg op.beslag-bakpapierLeg nu het andere papier er bovenop. Als je een deegroller hebt rol je het deeg uit met de deegroller. Ik heb er helaas geen, dus pak ik een wijnfles. Verdeel het deeg goed zodat het overal dezelfde dikte heeft. Niet te dik! Anders worden de crackers niet krokant.wijnfles-plat-rollenHaal nu voorzichtig het bovenste papiertje eraf.papier-handVerdeel nu de rozemarijn en de sesamzaadjes over het deeg en druk dit aan met een stukje bakpapier.
sesamzaadjes-en-rozemarijnJe kunt nu met een pizza roller lijnen snijden in het deeg. Of je kunt voorzichtig met een schaar de vormpjes uitknippen. Ik heb dit gedaan met een kartelschaar. (Ze worden wel een beetje krom als je ze individueel uitknipt). Leg ze voorzichtig op de bakplaat. Laat het onderste bakpapier wel zitten! crackers-knippen

crackers-voor-ovenBak de crackers nu ongeveer 20 (max. 23) minuten. Houdt ze goed in de gaten vanaf 15 minuten. Wanneer ze licht goudbruin zijn gebakken smaken ze het lekkerst. Crackers die nog niet helemaal goudbruin zijn geworden kun je weer 2 of 3 minuutjes terugzetten. Laat ze 5 minuutjes afkoelen en haal ze dan voorzichtig van het bakpapier. Eet smakelijk!

crackers

Foodglamour
Written by Foodglamour

Leave a Comment