bananen-vanille-custard-dessert-paleo-foodglamour-1

Romige vanille custard met banaan! I looove custard!! Zo ‘n lekkere volle gele room als toetje. Maar dan wel helemaal lactosevrij, glutenvrij, suikervrij, paleo en natuurlijk gezond!
Ik ben altijd dol geweest op pudding en custard-achtige dingen. Een puddingbroodje, tompouce of banketbakkersroom. Je hoeft dit niet meer te missen! De room/custard is net zo creamy als banketbakkersroom. Dit is een super recept voor na een lekkere zomermaaltijd. Een heerlijk verwen dessert voor jezelf of om te delen met je familie en vrienden. Hier is het recept:

Je hebt nodig voor de custard: (voor 2 personen)ingredienten-banaan-custard-foodglamour

  • 120 ml kokosmelk
  • 2 theelepels vanille extract
  • een snufje zout
  • 2 theelepels citroensap
  • 3 verse eieren
  • 1 flinke eetlepel agavesiroop (of een normale eetlepel honing)
  • 1 banaan

Splits de eieren. Je hebt nu het eigeel nodig (maar bewaar de eiwitten nog even in de koelkast). Doe het eigeel van de 3 eieren in een bakje en voeg daarbij de vanille, het snufje zout, de citroensap en de agavesiroop of honing toe. Mix/klop dit goed door.eigeelGiet nu de kokosmelk in een pannetje en verhit deze totdat de melk kookt. Blijf wel goed roeren zodat het niet aanbakt. Giet nu de hete melk bij het eimengsel en klop dit stevig door.eigeel-kokosmelkGiet dit het weer terug in het pannetje. Zet nu het pannetje terug op medium vuur. Blijf goed kloppen terwijl het mengsel opwarmt. Het moet wat dikker worden. Wanneer het een paar minuutjes heeft gekookt (onder constant kloppen), haal je het van het vuur.pan-roeren-custardLaat de custard even afkoelen en zet daarna een half uur á uur in de koelkast. De custard is nu klaar!custard-afVerdeel de custard/room over 2 glaasjes of mooie kommetjes. Vul deze verder aan met plakjes banaan. Ik heb daarna de helft van de eiwitten opgeklopt met een mixer met een beetje agavesiroop naar smaak. Dit heb ik als topping gebruikt. Het eiwit pas vlak voor het serveren toevoegen. Daarna snel serveren! Eet smakelijk!bananen-vanille-custard-dessert-paleo

banana-custard,-paleo,-dairy-free,-gluten-free,-vanilla,-foodglamour

Foodglamour
Written by Foodglamour

  1 reactie

 1. Roxanne juni 27, 2015 at 5:34 PM Beantwoorden

  Omg! Dit was echt lekker!! Ik heb aardbei gebruikt ook heel lekker.

Leave a Comment