baking-soda-witte-tanden-foodglamour

Dit is absoluut een van mijn favoriete life hacks. Met dit middeltje is het mogelijk om alle aanslag van je tanden te verwijderen. Koffie, rode wijn, tabak etc. Een geniaal recept!!
De voor en na foto’s zijn echt trouwens. Ik heb m’n tanden niet lichter of donkerder gemaakt in Photoshop. Maar daar kom je zelf achter na het maken van dit recept! De onderste foto was voor het poetsen (na een aantal kopjes koffie). Ik heb geen perfecte tanden, ze verkleuren ook erg snel. Ook omdat er delen bij zijn gezet door de tandarts die in mijn jeugd afgebroken zijn. Ik voel me dus een beetje ‘exposed’ op de voor foto, maar dat is binnen 5 minuten weg!

Bij witte tanden wordt vaak gedacht aan bleken. Maar dat is in veel gevallen helemaal niet nodig. Los van het feit dat bleken erg slecht is voor je tanden op lange termijn. Met dit middel kun je bijna alle aanslag verwijderen die je tanden de donkere kleur geeft. (Check maar eens de achterkant van je tanden met een spiegeltje). Het is geen bleekmiddel, zie het daarom als een ‘tandenscrub’.

Baking soda (natrium bicarbonaat) wordt vaak gebruikt, maar ik heb gemerkt dat dit niet helemaal sterk genoeg is om je tanden weer naar hun originele staat te brengen. Je hebt ook een mild schuurmiddel nodig. Krijt! Dit zit ook in je tandpasta, maar in mindere mate. Dit is de oplossing!

Natuurlijk witte-tanden-Foodglamour-diy

Je hebt nodig:  (hoeveel je zelf wilt zolang de verhouding 50/50 is)

 • 50% Baking soda/natrium bicarbonaat (heel voordelig te koop bij www.jojoli.nl)
 • 50% Gezuiverd krijt (ook gekocht bij www.jojoli.nl)

Mix de poeders door elkaar en stop het in een leuk potje. Het smaakt een beetje zout, daarom gebruik ik het vaak in combinatie met tandpasta. Doe wat tandpasta op je (liefst elektrische) tandenborstel. Schep er daarna mee in het poeder. Poets je tanden voor een optimaal resultaat minstens 5 minuten. Schep er zoveel mogelijk bij tijdens het poetsen. Vergeet de achterkant van je tanden niet, hier zijn ze vaak het meest verkleurd. Spoel goed na!

Gebruik het niet elke dag, alleen wanneer het nodig is. Enjoy!

natuurlijk-tandenborstel-witte-tanden-baking-soda-foodglamour1

 

 

Foodglamour
Written by Foodglamour

  3 reacties

 1. Nivedita juni 2, 2015 at 9:34 PM Beantwoorden

  Ohh dit lijkt mij héél gaaf om te proberen, dank je wel lieve Mariska dat je je passie voor koken & glamour wilt delen! X

 2. Lieke juni 6, 2015 at 6:40 PM Beantwoorden

  Handig dit! 😮

 3. Anneliese van Buren november 11, 2015 at 11:32 AM Beantwoorden

  Ik en mijn roomies gaan het proberen, we hebben het besteld! Spannend!

Leave a Comment