fluffy-ovenhandschoenen-diy,-keuken,-food,-glamour,-foodglamour-2

Het is weer lekker regenachtig dus tijd om je binnen te vermaken. Een lekker kneuterig middagje of avondje. Ik heb een schattige ‘do it yourself’. Hoe maak je prachtige fluffy ovenhandschoenen van een oude handdoek? Leuk om te geven maar zeker ook om te houden!

Ik had zin om weer iets leuks te maken met de naaimachine. Ik maakte altijd couturejurken op die van mij. Nu dus iets totaal anders maar superleuk! Zachte luxe ovenhandschoenen die je echt goed kan gebruiken. Ze zien er echt uit alsof ze uit een winkel komen. Je hebt dus wel een naaimachine nodig. Met de hand zou het ook kunnen, maar dan kun je de stof niet dikker maken met het rasterstiksel. Of je bent een hele dag bezig, met een machine in een half uur. Een naaimachine is zo fijn! We gaan lekker ouderwets knutselen! Je hebt nodig:

 • een (oude) handoek, liefst lekker zacht en fluffy
 • een (oud) kussentje met vulling (Of gewatteerde stof, nog makkelijker)
 • garen, spelden en eventueel een naald
 • eventueel lintjes e.d.
 • een schaar
 • Een naaimachine
 • Een ovenhandschoen als voorbeeld

je-hebt-nodig,-ovenhandschoenen,-DIY,-foodglamour

Stap 1: Vouw de handdoek dubbel en leg de handschoen op de handdoek zoals op de foto.

stap-1Stap 2: Trek met een lichte stift een lijn om de handschoen. Doe dit ruim genoeg (ongeveer 1,5 cm er overheen). Doe dit nog een keer ernaast. Zoals op de foto hieronder.DSC01747-als-slim-object2Stap 3: Knip de handschoenen uit. Knip ook even de vouwlijn onder door. Nu heb je 4 hanschoenvormen. Het hoeft allemaal niet perfect.stap-3Stap 4: Pak het kussen erbij. Ik heb een binnenkussen gebruikt van een oud Ikea kussentje. Knip deze open en haal wat van de vulling eruit. Knip ook 4 stukken van de hoes. Knip ze iets groter dan de handschoenvormen. Leg een van de geknipte handschoenvormen voor je neer. Verdeel wat vulling zo plat en gelijk mogelijk op de handschoen. Leg daar het stuk hoes op. Draai dit voorzichtig om. stap-9Stap 5: Zet de naaimachine aan en gebruik dezelfde keur garen als de kleur van de handdoek. Stik diagonale lijnen over de handschoen heen met de naaimachine. 3 a 4 cm afstand tussen de lijnen. Het stiksel mag groot zijn. Zie foto:stap-4Stap 6: Wanneer de hele handschoen diagonaal gestikt is met de vulling ertussen, stik je nog een keer de andere kant op. Zoals op de foto hieronder.Doe dit met alle 4 de handschoenvormen. Zorg dat je 2 linkerhanden hebt en 2 rechterhanden.stap-5Stap 7: Knip nu de randen weg zodat je 4 gelijke delen hebt.
stap-7Stap 8: Vouw de onderkant van de handschoenen een cm dubbel naar binnen (de vullingkant) en naai dit vast. Leg de 2 handschoenen zo klaar dat de handdoekkanten op elkaar liggen. Stik nu de handschoenen op elkaar. En rechterhand + linkerhand. De handschoen is nu dus binnenstebuiten.stap-8

Stap 9: Nu gaan we de handschoenen ‘buitenstebinnen’ omkeren. Ze zijn nu klaar! Je kunt ze nog verder versieren met lintjes of plakletters etc. Ik heb aan beide kanten een strikje genaaid om ze op te kunnen hangen. Super cute!

DIY-fluffy-ovenhandschoenen,-oven,-handschoenen,-maken,-fooglamour,-food-glamour

Mariska-van-Stiphout,-foodglamour,-food,-glamour,-DIY,-oven-handschoenen,-maken

 

 

Foodglamour
Written by Foodglamour

  1 reactie

 1. Eline juli 29, 2015 at 12:16 PM Beantwoorden

  Wat een leuk idee!!

Leave a Comment