Limoenijs,-aardappel-gerecht,-vegan,-food,-foodblogger,-foodglamour,-food-glamour

Weer een nieuwe dag, weer tijd voor nieuwe ontdekkingen! Ik heb 3 heerlijke nieuwe maaltijden gemaakt. Helemaal vegan en uiteraard ook glutenvrij. Tomaten met vegan kaas, limoen ijs en een heerlijke ovenschotel. Tussendoor eet ik me te pletter aan fruit omdat het weer zo lekker is. Lees snel verder!

Tot nu toe gaat het vegan eten me nog steeds prima af. Ik heb een keer per ongeluk bijna de honing gepakt en een ernstige trek in chorizo gehad maar los daarvan gaat het prima! Ik heb op dit moment alle tijd om lekker te experimenteren dus de keuken blijft een lekkere chaos.

Ontbijt

Ik had deze keer even geen zin in fruit als ontbijt. Je hebt van die dagen.. Ik had ontzettende trek in kaas! Ik eet al heel lang geen kaas meer, maar ik werd wakker met zo’n craving! Dus ben ik weer lekker gaan experimenteren. Ik heb een vegan kaas gemaakt van amandelmelk, kruiden, olijfolie en aardappelzetmeel. Ik vond het echt lekker!! Tomaat met “kaas” en kruiden. Ik zag dit in Turkije vaak tussen de gerechten staan. Het smaakt natuurlijk niet helemaal naar een high quality kaas maar het komt zeker in de buurt van gesmolten kaas!

Tomato,-vegan-cheese,-fake-cheese,-vegan-kaas,-recept,-food,-foodglamour

Ik heb 100 ml amandelmelk in de blender gedaan, daarbij een eetlepel aardappelzetmeel, flink wat zout, peper, een klein beetje citroensap en wat Italiaanse kruiden. Dat heb ik in een koekenpan gedaan met wat (milde) olijfolie op medium hoog vuur. Het wordt dan dikker en dikker van structuur. Nog wat extra olie in de pan en blijven roeren. Na 3 minuten is het klaar. Ik heb het over 3 plakjes tomaat verdeeld met nog wat kruiden en zeezout. Echt lekker!!

Tomato,-vegan-cheese,-fake-cheese,-vegan-kaas,-recept,-food,-foodglamour,-paleo

Lunch

Als lunch heb ik limoen-avocado ijs gegeten met wat amandelen. Ik heb een halve avocado gepureerd met 150 ml kokosmelk, het sap van 4 limoenen, een halve eetlepel limoenrasp en een flinke eetlepel agavesiroop. Dit heb ik geblend (en de rasp als laatste toegevoegd). Daarna een uurtje in de vriezer, even roeren, nog een uurtje vriezen en even roeren. Klaar! Heerlijk!

Oh wat zou ik graag een ijsmachine willen hebben. Dat maakt dit een stuk makkelijker.  Voor echt hard ijs zou ik het nog iets langer laten vriezen.Limoenijs,-foodglamour,-food,-glamour,-paleo-vegan

Diner

Ik heb ook weer een heerlijk veggie-only recept gemaakt. Zoete aardappel met champignons, ui en linzen. Ik vond dit een heerlijk gerecht. Als je wel vlees eet is dit een super bijgerecht! Natuurlijk met mijn favoriete knoflooksaus : ) Maar ik heb dit keer de bieslook vervangen door rozemarijn.Vegan,-zoete-aardappel,-oven,-ovengerecht,-vegetarisch,-food,-glamour,-foodglamour,-recept,-2Ik heb in blokjes gesneden: 400 gram zoete aardappel, 200 gram champignons, 2 rode uien en een klein blikje linzen toegevoegd. Dit in een ovenschaal gedaan met knoflookpoeder, uienpoeder, peper, zout en rozemarijn. In de over op 200 graden voor 10 minuutjes. Daarna heb ik de oven op grill gezet (zonder de schaal eruit te halen) en nog 10-15 minuten langer in de oven gelaten. Daarna uit de oven gehaald en geserveerd met knoflook-rozemarijnsaus. Ik noem het: Zoete aardappelschotel met linzenconfetti : )

Op naar dag 4! Wil je een recept als wat uitgebreider artikel? Laat het me weten!

 

Foodglamour
Written by Foodglamour

Leave a Comment