vegan-dag-5

Het is alweer dag 5 zonder dierlijke producten en het gaat nog steeds goed! Ik ben er bijna al compleet aan gewend. En ik heb weer zo genoten van m’n diner! Mexicaanse salade met geroosterde kikkererwten en guacamole.

Nog steeds 100 procent gefocust. Ik moet alleen nog even wennen aan alle zetmelen. Rijstwafels, quinoa, boekweit, aardappel, havermout etc. Ik merk dan wat sneller een soort dipje na het eten vanwege de koolhydraten. Maar mijn lichaam reageert gewoon erg heftig op veranderingen. Wanneer je deze groep schrapt, blijven er alleen nog groenten, fruit, noten, zaden en kruiden over. Dat is ook een leuke challenge! Maar niet om te blijven doen. Dan kom je denk ik veel voedingsstoffen te kort.

Je ook echt zorgen dat je de juiste producten in huis hebt. Zo is dat natuurlijk bij elk dieet, maar even snel een eitje bakken wanneer je inspiratieloos gaat niet. Of een snelle salade met tonijn bijvoorbeeld. Maar niks aan de hand want er is genoeg, gewoon gaan met de banaan!

Ontbijt

Ik werd wakker en had er echt even geen zin in. Ik had ook haast want ik moest vroeg weg dus ben ik voor het snelste ontbijt mogelijk gegaan. Banaan en pindakaas. Dit kan altijd en je krijgt er lekker veel energie van. Ik had er ook gewoon zin in. Normaal gebruik ik liever amandelpasta (dat is iets gezonder), maar pindakaas is ook lekker. Een klein beetje kokosbloesemsuiker of kaneel er overheen en klaar!bananen-pindakaas-foodglamour

Lunch

Kokosyoghurt met gepureerde kersen, frambozen en aardbeien met boekweit pannenkoekjes. Ik wilde toch weer eens pannenkoekjes maken met boekweitmeel. (200 ml amandelmelk, 3 eetlepels boekweitmeel, 1 eetlepel arrowroot of aardappelzetmeel, snufje zout, snufje bakingsoda). Maar ik ben toch minder fan. Ze zijn wel lekker met iets zoets, maar zonder vind ik ze een beetje saai smaken. Ik ga binnenkort verder experimenteren met vegan pannenkoeken.
ontbijt,-pannenkoeken,-kokosyoghurt,-aardbeien,-kersen,-foodglamour,-food,-glamour,-recept

Diner

Ik heb weer ontzettend genoten van dit gerecht! Pittige Mexicaanse salade met guacamole en geroosterde kikkererwten. Een super lekkere combinatie! Een ‘veggie only’ recept! De kikkererwten heb ik gekruid met cayennepeper, zout, knoflook en paprikapoeder. Daarna 30 minuten geroosterd op 180 graden in de oven. Dan worden ze lekker krokant aan de buitenkant. Groentencroutons! Toen heb ik verse guacamole gemaakt en de salade met kropsla, rode ui, tomaat, mais, gedroogde tomaatjes en verse dille.

Ik zal het recept snel plaatsen in een artikel!
mexicaanse-salade,-kikkererwten,-mais,-ui,-sla,-guacamole,-recept,-foodglamour,-food,-glamour

Foodglamour
Written by Foodglamour

Leave a Comment