tomatensoep,-loempia's,-chillisaus

M’n vegan week zit er al bijna weer op. Dag 6 alweer. Ik heb net de smaak lekker te pakken! Maar ik heb weer veel nieuwe voeding ontdekt. Macadamia hummus, pittige tomatensoep met groenten en loempia’s met chillisaus.

Dit is volgens mij echt de eerste keer in mijn leven dat ik het 6 dagen zonder dierlijke producten heb overleefd. Zelfs als kind tijdens een zware griep terwijl je niks eet, neem je nog kippensoep. Een heel raar idee als ik er zo over nadenk. Veganisme is gewoon mogelijk zonder dat je iets mist. Uit eten met vrienden of bijvoorbeeld koken voor familie of vrienden kan wel lastig zijn. Je merkt ook dat het vaak gezien wordt als overdreven. Dat had ik al met het zuivel, gist, suiker, soja en glutenvrij eten, maar voor veganisten lijkt er nog minder begrip te zijn. Terwijl het juist iets heel positiefs is. Minder dierenleed, minder milieubelasting en minder kunstmatige rommel in je lichaam. Want let’s face it, de dierlijke producten zijn tegenwoordig niet meer wat ze ooit zijn geweest.

Ik hoor en zie bijvoorbeeld veel veganisten over ‘Tempeh’, een soja product dat het gemis van vlees een beetje weghaalt. Het is vetarm en cholesterolvrij. Normaal blijf ik liever weg van soja producten omdat die je hormoonbalans negatief beïnvloeden (het is ook vaak genetisch gemanipuleerd). Sojamelk en sojasaus vermijdt ik helemaal. Maar Tempeh is een gefermenteerd product. Ik ben groot fan van gefermenteerde producten (‘levend’ voedsel). Heel goed voor je darmen vanwege de goede bacteriën. Ik wil het snel eens proberen!

Ik zou bijna willen zeggen dat ik om ben! Het enige is dat ik alle melige producten zou willen inwisselen voor ei. Geen rijst, aardappel, boekweit, havermout, quinoa, meel etc. maar ei! Dat zou perfect zijn! Ook blijf ik een vis eter in hart en nieren. Ik ben dus nog niet helemaal over de drempel.

Ontbijt

Als ontbijt heb ik de lekkerste hummus ooit gemaakt! Op een bedje van witlofblaadjes met een plakje tomaat en paprikapoeder. Ik lust witlof alleen rauw, dan is de smaak gewoon mild. De hummus bestond uit: kikkererwten, citroensap, olijfolie, peper, zout, knoflook, zongedroogde tomaatjes en macadamia’s. Zo lekker! Hummus kan overal en altijd. Hummus,-houmous,-macadamia,-witlof,-ontbijt,-vegan,-foodglamour,-gezondLunch

Als lunch heb ik een pittige snelle tomatensoep gemaakt met courgette vermicelli, basilicum en pijnboompitjes. Supersnel en makkelijk. De soep: een fles Sugocasa van Grande Italia, een ui, knoflookteentje, italiaanse kruiden, dille, kurkuma, twee eetlepels kokosbloesemsuiker en 2 kopjes water. Dit gepureerd met de staafmixer, 10 minuutjes laten koken en klaar! Daarna de pijnboompitjes geroosterd en de courgette ‘genoodled’ met de spiraalsnijder. Geserveerd met basilicum. tomatensoep,-courgette-vermicelli,-vegan,-paleo,-foodglamour,-food-glamour

Diner

Er kwam ‘s avonds een vriendinnetje eten. Toen liep ik al voor mijn gevoel tegen een deur aan, want je wil je gasten niet teleurstellen met een vleesloos gerecht. Ik wilde er toch een klein feestje van maken dus besloot ik groentenloempia’s met chilisaus te maken. Het was best lekker, maar zo vet! Het vet droop ervan af. Het is de bedoeling dat de olie niet in de loempia’s komt. Dikke faal!!! Na 1 loempia (a.k.a. vetspons) zaten we vol. Met het recept is niks mis, het lag waarschijnlijk aan mijn rol en vouw-finesse :/

Ik had rijstpapier geweekt in een laagje water, toen de geraspte wortel, ui, aprika, courgette en taugé met zout en knoflook roergebakken en in de rijstvellen gerold. Daarna 3 minuten gefrituurd in olijfolie.

loempia,-vegan,-spring-rolls,-groenten,-chillisaus,-recept,-foodglamour,-food-glamour

De chilisaus was wel top trouwens! Een halve rode peper, een eetlepel milde olijfolie, een eetlepel water, snuf zout, een knoflookteentje en 3 eetlepels agavesiroop. Dit heb ik fijn gemixt. Toen 2 theelepels arrowrootmeel opgelost in 2 a 3 eetlepels kokend water en dit er doorheen geroerd. Klaar!

chillisaus,-suikervrij,-vegan,-paleo,-gezond

loempia,-vegan,-spring-rolls,-groenten,-chillisaus,-recept,-foodglamour,-food-glamour-3

Op naar dag 7!

Foodglamour
Written by Foodglamour

Leave a Comment