vanille-ijs,-paleo,-lactosevrij,-suikervrij,-glutenvrij,-makkelijk,-snel,-foodglamour

Vanille ijs, slagroomijs en softijs.. Hier kun je me altijd voor wakker maken! Jammer genoeg zijn ze zo ongezond. Dit recept voor heerlijk vanille roomijs is wèl gezond! Glutenvrij, lactosevrij en suikervrij met maar 3 ingrediënten in maar 20 minuten! Hoe fijn is dit?? Want wanneer je trek krijgt in ijs, heb je natuurlijk geen zin om 6 uur voor de vriezer te wachten.
Er zijn gelukkig veel methodes om lekker verantwoord ijs te maken. Fruit, chocolade, pistache, alles is gelukkig mogelijk. Maar ik wilde jullie toch eerst even deze romige klassieker laten proeven!
Oh, en je hebt geen ijsmachine nodig! : )

Je hebt nodig: (voor 1 portie) 

  • 200 ml romige kokosmelk
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels vanille extract (of de inhoud van 1 vanillestokje)

een groot bakblik dat plat in de vriezer past en een (houten) spatelVanille-room-ijs.-paleo,-glutenvrij,-suikervrij,-lactosevrij,-gezond,-foodglamour,-food,-glamour,-recept-5Hoe groter het blik, hoe sneller het ijs klaar is. Zorg dat het bakblik plat in je vriezer past. Voeg nu de 3 ingrediënten toe in de vorm en roer dit goed door elkaar.Vanille-room-ijs.-paleo,-glutenvrij,-suikervrij,-lactosevrij,-gezond,-foodglamour,-food,-glamour,-recept-4Zet het mengsel in de vriezer. Zorg dat de bodem van het blik contact maakt met de vriezer als op de foto. Dan is het ijs echt heel snel bevroren! Na 5 a 10 minuten kun je het even doorroeren. Roer het vlug in de vriezer want het smelt snel.Vanille-room-ijs.vriezer,--paleo,-glutenvrij,-suikervrij,-lactosevrij,-gezond,-foodglamour,-food,-glamour,-recept-1Herhaal dit weer 5 minuten later. Het ijs begint nu goed te stollen.
Vanille-room-ijs.-paleo,-glutenvrij,-suikervrij,-lactosevrij,-gezond,-foodglamour,-food,-glamour,-recept-3Wanneer het ijs bijna goed is schep je het even bij elkaar op een hoopje op het blik. Laat het dan nog even in de vriezer staan. Nu is het ijs klaar om te gebruiken. Schep het in een bakje (ik zet het bakje ook van tevoren even in de vriezer) en eet het snel op! : ) Vanille-room-ijs.-paleo,-glutenvrij,-suikervrij,-lactosevrij,-gezond,-foodglamour,-food,-glamour,-recept-1Je kunt het bakje met ijs ook wat langer in de vriezer zetten voor hard ijs, maar ik vind hem iets zachter zo lekker!Vanille-room-ijs.-paleo,-glutenvrij,-suikervrij,-lactosevrij,-gezond,-foodglamour,-food,-glamour,-recept-2Dit is een super recept voor wanneer je snel een lekker bakje ijs wilt. Er zijn ook andere methodes natuurlijk, die wel wat langer duren. Bijvoorbeeld door het mengsel in ijsblokvormpjes te gieten, laten vriezen en dan pureren met een (krachtige!) staafmixer. De blokjes zijn wel keihard dus moet je daar een sterke krachtige staafmixer of blender voor hebben. Een ijsmachine is helemaal optimaal natuurlijk. Maar zonder gaat het ook prima!

Bananenijs is ook een van mijn favorieten (1 bevroren banaan + een scheutje kokosmelk en dan pureren) maar ik wilde deze keer echt voor een vanille roomijs gaan. Zoooo lekker!Vanille-room-ijs.-kokos,-blokjes,--paleo,-glutenvrij,-suikervrij,-lactosevrij,-gezond,-foodglamour,-food,-glamour,-recept-1

Eet smakelijk!

Foodglamour
Written by Foodglamour

Leave a Comment